Joodse slaaf

ISBN: 9789023994626 Auteur: Lody van de Kamp Titel: De Joodse slaaf Flaptekst:
Ghana, 1737. Na een overval op zijn dorp belandt de jonge Kwodwo geketend en gebrandmerkt in het fort van Elmina, waar hij en zijn lotgenoten als handelswaar worden opgeslagen. Want pas als er voldoende slaven zijn, zal de overtocht naar het Caribische gebied winstgevend worden voor de West-Indische Compagnie. Salvino, een
Joodse koopman van koffie, suiker en cacao uit het verre Amsterdam, komt in aanraking met Kwodwo en de wereld van de slavernij. Hij is verbijsterd. Zal hij een einde kunnen maken aan de mensonterende praktijken? Of blijken winstbejag en welvaart in de Gouden Eeuw meer waard te zijn dan het bestaan van een gebrandmerkte?
Een aangrijpende roman over een inktzwarte bladzijde uit de Joods-Nederlandse geschiedenis Ð een spannend verhaal dat volwassenen Žn jongeren in ŽŽn adem zullen uitlezen.
Rabbijn Lody B. van de Kamp (1948) is politicus en publicist. Hij schreef diverse succesvolle romans, waaronder Weeskinderen, Oorlogstranen en Alleen. Inmiddels is hij een bekende ambassadeur van het Nederlandse Jodendom.
Lees verder
  • delivery (1)
    Gratis verzending

    vanaf € 35,00

  • Slim vectorobject kopiëren 13.png
    Ook af te halen

    in de winkel

Joodse slaaf

ISBN: 9789023994626
Auteur: Kamp, Lody van de
Status: Leverbaar
Uitgever: Uitgeverij Mozaiek
Bij voorraadartikelen geldt: op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De afleverdatum kan afwijken in geval van drukte bij PostNL.

25,00