Gave Gods

Vier preken uit het evangelie naar Johannes
  De Heere Jezus zegt tegen Nicodémus: ‘Gijlieden moet wederom geboren worden’ (Joh. 3). Deze woorden wijzen op de noodzaak van dit Godswonder en het werk van de Heilige Geest. Uit de geschiedenis van de Samaritaanse vrouw (Joh. 4) blijkt enerzijds hoe de zondaar wordt verbroken en verbrijzeld door Gods goedertierenheid en barmhartigheid. Anderzijds hoe
Gods recht en heiligheid de zondaar doen beven en hem schuldig stellen. Zo ontvangt een verloren zondaar de zaligheid als de Heere persoonlijk gaat spreken, en Zich in de weg van het wonder en het recht bekendmaakt en zegt: ‘Ik ben het, Die met u spreek.’ De gelijkenis van Christus als de Deur der schapen (Joh. 10) geeft onderwijs in de noodzaak van het ingaan door de Deur. Maar spreekt ook van een ‘thuiskomen’, van een door Christus gelegd te worden aan het kloppende liefdeshart des Vaders. Ds. A. Verschuure (1970) is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Genemuiden. Eerder diende hij de gemeente van Krabbendijke, Scherpenzeel en Capelle aan den IJssel-Middelwatering.
Lees verder
  • delivery (1)
    Gratis verzending

    vanaf € 35,00

  • Slim vectorobject kopiëren 13.png
    Ook af te halen

    in de winkel

Gave Gods

ISBN: 9789463702775
Auteur: Verschuure, ds. A.
Status: Leverbaar
Bij voorraadartikelen geldt: op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De afleverdatum kan afwijken in geval van drukte bij PostNL.

13,90