Rampjaar 1672

Het jaar 1672 wordt voor de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden een moeilijke tijd. De Fransen zijn het land binnengevallen. Op zee voert Michiel Adriaanszoon de Ruyter strijd tegen de Engelsen. De bisschoppen van Münster en Keulen vechten ook mee. Zo wordt ons land belaagd door vier vijanden tegelijk. Uit voorzorg laat de Prins van Oranje de Hollandse Waterlinie onder water lopen. Dat geeft de nodige onrust
onder de boeren. Maar het belang van het land weegt het zwaarst. En de wens dat de Prins van Oranje stadhouder zal worden, leeft enorm onder de bevolking. Zo denkt Suzanna, de dochter van de deken uit Amsterdam, er ook over. Maar als blijkt dat haar verloofde, Otto, heult met de Fransen, verbreekt zij de verloving. Zij helpt zelfs een graantransport voor de Fransen te laten mislukken. In de winter van 1672 gaat het hard vriezen. Nu wordt de toestand van land en volk kritiek. Maar het is God Die uitkomst geeft en de overwinning schenkt.

Dit boek geeft een goed beeld van het verloop van de strijd in het rampjaar 1672. P. de Zeeuw is erin geslaagd een levensecht verhaal te schrijven, waarin veel historische gegevens uit dit jaar zijn verwerkt.
Lees verder
  • delivery (1)
    Gratis verzending

    vanaf € 35,00

  • Slim vectorobject kopiëren 13.png
    Ook af te halen

    in de winkel

Rampjaar 1672

ISBN: 9789461152183
Auteur: Zeeuw, P. de
Status: Leverbaar
Uitgever: Uitgeverij De Ramshoorn
Bij voorraadartikelen geldt: op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De afleverdatum kan afwijken in geval van drukte bij PostNL.

16,95