Hij doet welhaast uw heilzon dagen

Bestelnummer: 9789057415326
Categorie: Theologie
Samenvatting

Hij doet welhaast uw heilzon dagen. In deze uitgave vindt u twaalf preken die gehouden zijn in verschillende gemeenten. Dat de titel genomen is uit de berijmde Psalm 43 vers 5, geeft aan de mogelijkheid en de noodzakelijkheid bij de Drie-enige God vandaan dat het Licht opgaat in de duisternis van onze actieve doodstaat.

Dat deze eenvoudige preken door de HEERE gebruikt mogen worden tot levendmaking van verloren zondaren. Dat ingeleefd mag worden in het tere Godsgemis, de diepe duisternis van onze verloren staat en daarmee te buigen voor de Rechtvaardige God.

Groot als de eerste lichtstralen van de Heilzon Christus gaan schijnen als een heenwijzing naar de komst van Zijn Persoon. Dat Hij in het leven geopenbaard en Zijn werk verklaard mag worden in de ziel. Dat God Hem wegschenkt door recht om eens Anderen te zijn. De zoete vrucht van het eenzijdige Godswerk zij u tijdens het lezen van harte gegund: Gods welbehagen in Christus voor zo één!

Mijn ziel, hoe treurt ge dus verslagen?
Wat zijt g’onrustig in uw lot
Berust in ’s HEEREN welbehagen;
Hij doet welhaast uw heilzon dagen.
Uw hoop herleev’, naar Zijn gebod;
Mijn Redder is mijn God.


DS. G. PATER
Ds. G. Pater is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Ouddorp. Eerder diende hij d gemeente van Opheusden, Oud-Beijerland en Ridderkerk.

€ 19,95

Dit artikel is nog niet verschenen

Op zondag is onze webshop gesloten. Bedankt voor uw begrip.

  • Boven de €35,- gratis verzending
  • Ook af te halen in de winkel
  • Binnen 3 werkdagen in huis
  • GROOT assortiment boeken