Niemandsland

Bestelnummer: 9789023955047
Categorie: Fictie
Aantal pagina's: 448
Samenvatting

Derde roman van Leguijt [1961] die eerder 'De luistervogel' en 'Kantelkind' schreef. 'Niemandsland' is gebaseerd op het leven van een 16-jarige jongen die lang in het niemandsland van jeugdzorginstanties woonde.

Als de moeder van de 9-jarige Justus door een ongeval in de supermarkt overlijdt, valt het gezin uit elkaar. Vader raakt in een depressie, zijn zusjes en babybroertje worden opgevangen door buren en Justus komt onder de hoede van jeugdzorg. In zeven jaar tijd verhuist hij talloze keren van de ene groep naar de andere en ervaart veel onrecht, miscommunicatie, regeldwang en machtsmisbruik in deze zorgtak. Justus kan zijn gevoelens nergens kwijt, loopt vaak weg en wordt agressief. Hij voelt zich als Remy uit 'Alleen op de wereld', totdat een gezin zich over hem ontfermt en hij zijn problemen durft uit te werken.

Een met veel inlevingsvermogen geschreven psychologisch sterke, aangrijpende, ontroerende, meeslepende en van het begin tot het eind boeiende roman. Een must voor alle medewerkers uit de jeugdzorg, pleegouders en iedereen die graag een goed boek leest.
€ 10,00

  • Boven de €35,- gratis verzending
  • Ook af te halen in de winkel
  • Binnen 3 werkdagen in huis
  • GROOT assortiment boeken